Москва предупреждава САЩ, че е добре за тях да стоят по-далеч

...
Москва предупреждава САЩ, че е добре за тях да стоят по-далеч
Коментари Харесай

Москва: Предупреждаваме САЩ да стоят далеч от Крим и крайбрежието ни

Москва предизвестява Съединени американски щати, че е добре за тях да стоят по-далеч от границите на Русия и Крим, защото рисковете от случай са доста високи. Това съобщи зам.-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

„ САЩ трябва да схванат, че рисковете от произшествия са доста високи. Вече видяхме нещо сходно в напълно друга водна зона тази година. Предупреждаваме Съединени американски щати, че е по-добре те да стоят настрани от Крим , от нашето черноморско крайбрежие. Това е и за тяхно положително “, каза Рябков пред кореспонденти. Сергей Рябков беше безапелационен, че американският флот няма работа наоколо до крайбрежията на Русия. По думите му дейностите на Вашингтон са провокация, която изпитва търпенията на съветската страна, само че която няма да реализира задачите си.

Той сподели още, че Москва няма да се откаже от отбраната на рускоезичното население в Донбас макар изказването на американския държавен секретар Антъни Блинкън, че Русия ще си заплати за нападателните дейности в Югоизточна Украйна. „ Всяка опасност по наш адрес затвърждава убеждението ни, че организираме правилен курс “, акцентира Сергей Рябков.

По-рано източник в турското външно министерство декларирал пред съветската организация, че Вашингтон е уведомил Анкара за прекосяването на два военни кораба през Босфора към Черно море, където те ще бъдат ситуирани от 14-15 април до 4-5 май. Операциите на американски военни кораби в Черно море са „ рутинни “, САЩ координират тези дейности с турските управляващи според конвенцията от Монтрьо, заяви представителят на Пентагона Джон Кърби.

Междувременно Русия изпрати 15 военни кораба и плавателни съдове от Каспийската флотилия до Черно море. Това съобщи пресслужбата на Южния боен окръг във вторник. По-рано беше обявено, че повече от 10 кораба на Каспийската флотилия ще отидат до Черно море като част от контролна инспекция. „ Като част от контролната инспекция за зимния интервал на образование, 15 кораба, в това число 3 артилерийски и 8 десантни, както и поддържащи кораби, правят преход от Каспийско към Черно море “, се споделя в известието.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и военният министър Лойд Остин пристигат в същото време в Брюксел за съвещания със съдружниците си от НАТО като се чака съществена тематика да е  нарастващото напрежение с Русия на фона на решението на Москва за скупчване на войски по границата с Украйна. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР